Volite li s prijateljima gledati košarkaške utakmice? Divite li se akrobatskim skokovima, brzim okretima pri vođenju lopte i majstorskim ubacivanjima kroz obruč? Ako ste obožavatelj ove igre, vjerojatno ponekad i sami osjetite želju da je zaigrate na obližnjim terenima.

 

Tokom proljetnih i ljetnih mjeseci slobodnih košarkaških terena gotovo i nema, što svjedoči sve većoj popularnosti igranja košarke kao vrhunskog oblika rekreacije.

 

Košarka, kao i svaki drugi sport, nosi sa sobom brojne koristi.

 

Ono što ulažete u naporne treninge uskoro će vam se isplatiti. Prije svega, to je odličan tip vježbe, kako za djecu, tako i za odrasle. Košarka je sport u kojemu je naglasak na timskom radu, odnosno međusobnom pomaganju. To je neophodno da bi momčad postigla uspjeh. Najvažnije karakteristike košarke su brzina i okretnost.

 

Postoji mnogo razloga za igranje košarke. Ne samo da doprinosi psihofizičkom zdravlju, ona poboljšava i socijalnu interakciju. Košarka je timski sport gdje se sklapaju velika prijateljstva i učvršćuju odnosi među ljudima. Ujedno, odličan je sport za sramežljive i povučene ljude zato jer se socijalne vještine lakše razvijaju kroz igru. Ove vještine su dragocjene za svakog čovjeka.